Veiledning

Join møterom til undervisning

Hvordan logge inn og bruke et rom i Join?

I videoen viser vi deg hvordan du logger inn og noen av funksjonene i rommet

I vedlegget nederst i artikkelen kan du laste ned brukerveiledningen og mer informasjon om Join møterom . Den er laget av Norsk helsenett som drifter Join.

Ulike rom i Join

Funksjonaliteten i rommene avhenger av hvor mange personer det er laget for.

Join 10 personer
Rommet har ikke chat, rommet har automatisk lås - dette fordi rommet var konstruert for og brukes til konsultasjon pasient - behandler. Linjene er krypterte.

Join 50 personer med chat og pin-kode
Rommet må låses av vert og da er linja mellom alle i møtet kryptert.
Det er ikke mulig å lagre chatten, den slettes når rommet lukkes.

Join Auditorium, flere enn 50 personer
Rommet har ikke chat og gjester vises ikke i kamera. Vert kan gjøre gjester til vert og kun de som har vert-rolle blir synlig i kamera og kan presentere. Alle deltakere med gjest-rolle har dempet mikrofon. Åpne demping av gjester, alle eller enkelte, må styres av vert. 

HUSK
Verten må alltid avslutte møtet og sørge for at alle kobles fra. Dersom flere er vert i et møte, kan noen med vertsfunksjon faktisk "sitte igjen" i møterommet om ikke hovedansvarlig kobler alle fra.

VIDERE utvikling
Det snakkes om at man i framtiden vil kunne invitere og bli invitert via en unik lenke. Det betyr at Joinrom opprettes for aktuelt møte og tidspunkt. Da slipper man å måtte bruker romnummer og pinkode, men løsningen skal være like sikker.

Se vert og gjest i Join møterom