Veiledning

Whereby møterom

Hvordan bruke Whereby til digitale kurs for pasienter og pårørende?

Mange som bruker Whereby har sitt eget rom med både lenke til rommet og nøkkel ( pinkode).

Du kan også opprette tidsbegrensede møterom.

Lenken til et rom i Whereby, som kan deles med pasienter og pårørende, finner du når du bruker Whereby støttet av ditt helseforetak.  Se veiledning fra Sykehuset i Vestfold vedlagt.

 

Slik ser det ut for pasienter som har fått en lenke til et Whereby-rom og har klikket på den. De må klikke på Bank på for at du skal kunne slippe dem inn.

 

Under elipsemenyen øverst i bildet på skjermen, kan du klikke på deltakere å få opp liste over alle som er med. Legg merke til at du får en skyvebryter øverst der du kan velge mellom å se deltakere eller chat.

 

Whereby er intuitiv og har små veiledere inne i rommet som dukker opp når du "trenger dem". Det vil si at når du peker på eller klikker på knapper eller ikoner, vil du få opp mer tekst eller animasjoner som viser hvordan du kan bruke funksjonene.

I eksempelet over har møteleder sendt en lenke i chat som han vil du skal åpne. Da får du en melding fra Whereby om hva som kommer til å skje dersom du klikker på lenka. Så får du mulighet til å skru denne funksjonen av, slik at meldingen ikke kommer neste gang. Du ser også at nederste felt har en hjelpetekst "Send en chatmelding", den kunne vært litt mer presis, for det betyr "Skriv en chatmelding" og til høyre er knappen for å sende meldingen. Alle i møtet vil da se din chatmelding.

 

Se gode veiledninger på Wherebys egen nettside.